A Ferrari már teljes mértékben 2022-re fókuszál - F1VILÁG.HU

A Ferrari már teljes mértékben 2022-re fókuszál

HIRDETÉS
Teljes mértékben a 2022-es autó fejlesztésére fókuszál már a Ferrari Forma-1-es csapata – nagy feladattal néznek szembe Maranellóban, hiszen az autó mellett egy olyan motort is meg kell alkotniuk, mely 3 éven keresztül csúcsteljesítményt tud nyújtani.
GP DELL’EMILIA ROMAGNA  F1/2021 - DOMENICA 18/04/2021 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

A Ferrari tavalyhoz képest jó formában kezdte az idényt, jelenleg a 4. helyet foglalják el a konstruktőri bajnokságban a Mercedes, a Red Bull és a McLaren mögött, autójuk pedig határozottan versenyképesebb az előző évinél.

Bár néhány fejlesztésük lesz még idén, a Ferrari már gőzerővel a 2022-es autón dolgozik – ezt Mattia Binotto csapatfőnök Imolában újra megerősítette.

„Azt gondolom, a 2021-es versenyautó olyan, mint amilyennek vártuk – szóval a korreláció működik az adatok tekintetében. Ez pedig nagyszerű” – mondta a szakember.

„Hogy ideje-e 2022-re váltani? Már januárban megtettük! Szóval a csapat már a következő évre fókuszál. Lesz még néhány fejlesztésünk 2021-re, de nem ez a prioritás.”

A Ferrari persze szeretne helytállni az idei versenyeken, ugyanakkor tudják, nagyon fontos, hogy jól eltalálják a következő érára vonatkozó fejlesztéseket.

„Kötelességünknek érezzük, hogy minden egyes versenyen jól szerepeljünk, ezért az idei egy meglehetősen nehéz szezon a prioritások menedzselése szempontjából. Nemcsak a 2022-es fejlesztések, de egy olyan motor megalkotása szempontjából is, melynek legalább 3 éven át kell jól teljesíteni. Ráadásul ott van még a költségplafon is.”

„Intenzíven dolgozunk már a 2022-es szezonon – ez az abszolút prioritás. A szélcsatornában már látjuk a 2022-es autó első formáit, de a részletek jelentik majd a különbségeket.”

Binotto megerősítette, a Maranellóban zajló munka miatt idén nem lesz ott minden versenyen.

„Tudom, hogy egy nagyon hatékony csapatom van – egy olajozott gépezett, mely szinte magától működik. Sok versenyen ott leszek, de azokon, melyeken nem, a maranellói garázsból követem az eseményeket, ami szinte olyan, mintha a bokszutca falán ülnék.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!