DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari egyelőre feltartja a távozó Mekiest

Néhány hete tette hivatalossá az AlphaTauri, hogy Franz Tost a szezon végén nyugdíjba vonul, helyét pedig a Ferrari eddigi sportigazgatója veszi át.

Április 26-án délután jelentetett meg hivatalos közleményt az AlphaTauri csapata, melyben az olasz székhelyű istálló bejelentette, hogy a csapatfőnöki posztot 2006, vagyis az istálló alakulása óta betöltő Franz Tost a szezon végeztével nyugdíjba megy, helyét pedig a Ferrari eddigi sportigazgatója, Laurent Mekies veszi át.

Frederic Vasseur, a maranellóiak csapatvezetője a bejelentést „agresszívnek” nevezte Bakuban, s egyúttal utalt rá, hogy még hosszú „kertészkedési szabadság” várhat a sportigazgatójukra, mielőtt csatlakozhat a faenzai alakulathoz.



A Spanyol Nagydíj sajtótájékoztatóján – a Formula.hu jelenlétében – újfent feltették a kérdést Frederic Vasseurnek és Franz Tsotnak. Van-e bármilyen konfliktus a Red Bull-Ferrari-AlphaTauri hármas között Mekies miatt, illetve látták, hogy volt egy találkozójuk John Elkann-nal, a Ferrari elnökével és Christian Hornerrel.

„A megbeszélésen erről nem esett szó” – értettek egyet a megszólított felek. „Amennyiben Laurent mégsem csatlakozhatna hozzánk már a következő szezon kezdetével, akkor is itt van nekünk Peter Bayer, szóval amiatt nem aggódom, hogy itt kell maradnom, de azért úgy számolunk, hogy Laurent januárban már kezdhet nálunk” – mondta nevetve Tost.

A Ferrari csapatfőnöke hajlandó volt elárulni néhány részletet a dologgal kapcsolatban: „Egyelőre valóban nem tiszta, mikor kezdhet Laurent az AlphaTaurinál. Valamiféle egyezségre kell ez ügyben jutnunk a Red Bull-lal és az AlphaTaurival, de úgy gondolom, hogy megtaláljuk majd a közös nevezőt. Nem szeretném hátráltatni Laurent-t, mert nagyon tisztelem. Még ha riválisok is vagyunk, úgy gondolom, hogy hamarosan találunk egy olyan megoldást, ami mindenki számára megfelelő.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: