2024. április 25. 04:19
KezdőlapMotoGPA Ducati versenyzője elmondta, miért jelenthet hátrányt neki a MotoGP új formátuma

A Ducati versenyzője elmondta, miért jelenthet hátrányt neki a MotoGP új formátuma

Az idei szezonra a Ducati nem akármilyen versenyzőpárossal készül. Enea Bastianini és Pecco Bagnaia hatalmas csatákat vívtak 2022-ben. Sokan úgy vélik, nem lesz egyszerű a közös munka egy csapaton belül. Bastianini elmondta, hogy egyelőre nem tisztázódtak a szerepek közte és világbajnok honfitársa között.

„Még nem beszéltünk a szerepekről, annyi viszont biztos, hogy együtt kell működnöm Peccóval, mert ő sokkal jobban ismeri a motort, mint én. Reméljük, hogy jó munkát végzünk majd együtt, aztán meglesznek az alapok, melyekből külön-külön is tudunk meríteni.”– kezdi Bastianini, szavait a Crash.net idézi.

„Nagyon örülök, hogy megkaptam a gyári ülést, mert számomra ez azt jelenti, hogy valamit jól csináltam. Az első tesztek már nincsenek messze, nagyon izgatott vagyok, hogy végre vörösbe öltözhetek, és 100%-ot fogok nyújtani, ahogy tavaly is tettem. Mindenki sokat vár tőlem, ahogyan a csapattól is, igyekszem majd nem megismételni a tavalyi szezon hibáit, amelyek megakadályozták, hogy megszerezzem a bajnoki címet.”

„Az volt az álmom, hogy egy gyári motort vezethessek. Jött a Ducati, egy vörös motor, pont olyan vörös, mint egy Ferrari, és csak rajtam múlik, mit hozok ki ebből a lehetőségből. Meg kell majd ismerkednem a csapattal, mert minden új, kivéve egy technikust, akit a Gresinitől hoztam magammal.”

„A célom az, hogy ne kövessem el újra ugyanazokat a hibákat. A sprintversenyek mindenesetre gondot jelenthetnek számomra, mert én inkább a futamok második felében vagyok erős. Megpróbálok majd alkalmazkodni. A cél a győzelem, már csak azért is, mert a Ducatinál ehhez vannak szokva.”