2024. április 20. 09:02
KezdőlapMotoGPA Ducati-versenyző elárulta mikor térne vissza sérülése után

A Ducati-versenyző elárulta mikor térne vissza sérülése után

Enea Bastianini Luca Marinivel való közeli találkozója után megsérült Portimãóban. Az olasz versenyző megosztotta a szurkolókkal állapotát.

Enea Bastianini biztosan nem jó emlékként fogja elraktározni a gyári Ducatin való debütálást, ami egyben a történelmi első sprintfutam is volt a MotoGP-ben. Miután Luca Marini kiütötte a versenyből, lapockacsonttörést diagnosztizáltak nála. Bastianini így Pol Espargaróhoz, Oliveirához és Marc Márquezhez hasonlóan nem lesz ott a hétvégi argentin futam rajtrácsán.

Óriási Ducati-dráma után a címvédő utolsó körös előzéssel győzött a történelmi MotoGP-futamon

„A vizsgálatok elég pozitívak voltak”mondta Bastianini. „A törés a lapockán van, de szerencsére nem elmozdult törésről van szó. Hétfőn megkezdhetem a rehabilitációt. Örülünk annak, hogy Austinban versenyezhetünk. A cél az lesz, hogy a versenyre felépüljek. Természetesen elég jól kell lennem ahhoz, hogy irányítani tudjak egy MotoGP-motort, különben nincs értelme. Hogy ez hogy sikerül, majd később megítéljük.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Enea Bastianini (@bestia23) által megosztott bejegyzés

A tavalyi világbajnokság harmadik helyezettjét Forliban kezeli Dr. Giuseppe Porcellini, számos olasz GP-sztár bizalmi orvosa. A doctor operálta már Valentino Rossit és Andrea Doviziosót is.

A Ducati nem fogja helyettesíteni Bastianinit Argentínában, ahogy a másik három sérült versenyzőt sem pótolják, így csak 18 versenyző indul majd a dél-amerikai hétvégén.