2024. március 29. 13:25
KezdőlapMotoGPA Ducati sportigazgatója megnevezte a sprintversenyek legnagyobb esélyesét

A Ducati sportigazgatója megnevezte a sprintversenyek legnagyobb esélyesét

Az egyik téma, ami az elmúlt szezont jellemezte, az a kérdés volt, hogy ki foglalja el a Jack Miller által hátrahagyott helyet a Ducati Lenovo csapatban: Jorge Martín vagy Enea Bastianini. A Ducati végül Bastianini mellett döntött.

Az olasz versenyző előléptetésével Martín kénytelen volt maradni a Pramacnál, tudván, hogy csak 2025-ben versenyezhet a gyári csapatban, mivel Bastianini szerződése két szezonra szól. Ettől függetlenül Paolo Ciabatti továbbra is hisz a spanyol képességeiben, és elismeri, hogy a sprintversenyek Martín javára válhatnak majd.

„Hiszem, hogy Jorge egyike lesz azoknak a versenyzőknek, akik a világbajnoki címért fognak küzdeni. Tavaly egy olyan motorral versenyzett, amely kezdetben több fejlesztésre szorult, mint gondoltuk. Emellett a sprintversenyek bevezetése jót fog tenni Martín robbanékonyságának” – mondta Ciabatti a motorsport.com-nak adott interjúban.

„Martín minden szükséges támogatást megkap a Ducatitól ahhoz, hogy világbajnok legyen a Pramac-kal. Ha a Ducati ezt meg akarná akadályozni, akkor nem adna ugyanolyan anyagot, mint a gyári csapat versenyzőinek, pontosan ugyanolyan technikai támogatással. Martínnak ugyanolyan lehetőségei vannak, mint például Bastianininek. Ezt 100%-ban meg tudom erősíteni. Tavaly, amikor Bagnaia a világbajnoki címért harcolt, soha nem avatkoztunk bele, és azt hiszem, ez teljesen egyértelmű volt.”