A DTM betiltotta a csapatutasításokat a botrányos 2021-es finálé után

A DTM hivatalosan is bejelentette, hogy a csapatutasítások összes formáját betiltják a 2022-es szezon előtt: ki is zárhatják azokat, akik mesterségesen próbálják befolyásolni a futamok eredményeit.

Champion podium: Champion Maximilian Götz, Haupt Racing Team, second place Liam Lawson, AF Corse, third place Kelvin van der Linde, Abt Sportsline

Champion podium: Champion Maximilian Götz, Haupt Racing Team, second place Liam Lawson, AF Corse, third place Kelvin van der Linde, Abt Sportsline

A Német Túraautóbajnokság első GT3-as autókkal futott szezonja botrányosan ért véget, miután amellett, hogy Kelvin van der Linde egy hétvége alatt kétszer is falba rakta a bajnoki éllovas Liam Lawsont, a második futamon a Mercedes arra kérte a különböző csapatoknál versenyző Lucas Auert és Phillip Ellist, hogy engedjék el a bajnoki címre esélyes Max Götzöt.

Götz így végül 22 pontos hátrányból is megszerezte a bajnoki címet, miután Lawson a sérült autójával nem tudott pontot szerezni.

További híreink:

A versenyt követő botrány kirobbanásakor a DTM főnöke, Gerhard Berger megígérte, hogy 2022-re ellehetetlenítik a futamok mesterséges manipulálását, már csak azért is, mert a Ferrarikkal versenyző, de a Red Bull támogatását élvező AF Corse a kivonulással fenyegetőzött, ami nagy veszteség lenne a gyári csapatok nélkül így is törékeny lábakon álló sorozat számára.

A DTM pedig egy rövid közleménnyel meg is erősítette, hogy bevezették a teljes tilalmat a csapatutasításokra, legyen szó csapaton, márkán, azonos szponzori háttérrel rendelkező autókon belüli utasításokról.

„Azok a csapatok és pilóták, akik csapatutasításokon keresztül próbálják meg befolyásolni a versenyek eredményeit, kizárhatóak lesznek a bajnokságból.”

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Drámákkal teli Monte-Carlo-ralit hozott az új hibrid rendszer
Következő cikk Toyota: nem lazíthatunk a Peugeot érkezése miatt

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország