A csapatfőnök még nem teljesen elégedett az új McLarennel - F1VILÁG.HU

A csapatfőnök még nem teljesen elégedett az új McLarennel

HIRDETÉS
Nem teljesen elégedett még a ma bemutatott MCL60-as kódjelű versenyautóval Andreas Stella, a McLaren csapatfőnöke.
McLaren MCL36 launch

A wokingi gárda a tavalyi szezon során tanultakat felhasználva fejlesztette ki vadonatúj betontorpedóját, mellyel szeretne egy lépéssel közelebb kerülni a száguldó cirkusz topcsapataihoz. A hétfői bemutatón leleplezett versenyautó első ránézésre is jelentősen eltér elődjétől, a szezon első felében azonban a McLaren további fejlesztésekkel igyekszik majd versenyképesebbé tenni. Minderről Andrea Stella, nemrég kinevezett csapatfőnök beszélt.

„A tavalyi teljesítményünket kiértékelve több területet is találtunk, melyekben volt még lehetőség” – mondta a szakember. „Az F1-ben minden az aerodinamikáról szól, ez nem titok, de vannak még területek, például a gumikkal való interakció, melyeken volt még tenni való, és ezt el is végeztük a télen.”

Stella azt mondja, még nem teljesen elégedettek az új konstrukcióval, így folyamatosan igyekeznek javítani rajta.

„Vannak még olyan területei az autónak, melyeken javítani fogunk a szezon korai szakaszában. Szóval elégedettek vagyunk a most bemutatott specifikációjú autóval, de nem teljese. Viszont optimisták azzal kapcsolatban, hogy meg tudjuk tenni hamarosan a következő lépést.”

A csapatfőnök hozzátette, azt lehetetlen megmondani, milyen helyet fognak elfoglalni a mezőnyben, hiszen egyelőre fogalmuk sincs, a riválisok mivel állnak elő.

„Mindig nehéz lefordítani az erősorrendre azt, amit a télen látunk a fejlesztések kapcsán. Ahogy mondtam, elégedett vagyunk az autó fejlesztésével a legtöbb területen, de van néhány olyan terület is, melyeket egy kicsit későn vettünk észre a fejlesztések során – van néhány erős irányvonal. Szóval nem feltétlenül használtuk ki ezt az irányvonalat rövid távon. Ezért van az, hogy a szezonkezdet után érkező fejlesztésekről beszélek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!