A brit rendőrség attól tart, hogy tüntetők zavarhatják meg a Brit Nagydíjat

A brit rendőrség beszámolója szerint hiteles bizonyítékaik vannak arra, hogy tüntetők törhetnek be a vasárnapi silverstone-i versenyre, de arról nem közöltek információt, hogy milyen jellegű demonstrációra számítanak.

Pit lane and Paddock Club

Fotót készítette: Glenn Dunbar / Motorsport Images

A hatóságok emiatt figyelmeztetik a lakosságot, legyenek éberek minden olyan dologgal kapcsolatban, ami nem tűnik helyesnek és felhívták a potenciális tüntetők figyelmét, gondolják át a Brit Nagydíj szabotálását.

Tom Thompson felügyelő, a Forma-1-es futamért felelős parancsnok elmondta, hiteles információkkal rendelkeznek arról, hogy tüntetők egy csoportja hatolhat be a silverstone-i pályára a verseny napján.

„Mindenekelőtt közvetlenül ehhez a csoporthoz szeretnék fordulni, és nyomatékosan kérem, ne veszélyeztessék sem a maguk, sem a versenyzők, valamint a rendezők, az önkéntesek és a közönség biztonságát“ - írta közleményében.

Még több F1 hír:

„Éles versenykörülmények között rendkívül veszélyes a pálya területére lépni, ha végrehajtják tervüket, életeket sodornak veszélybe“ - folytatódik a felhívás. Thompson kifejtette, a rendőrség hajlandó együttműködni egy békés tiltakozás elősegítésében, ha a demonstrálni kívánók felveszik velük a kapcsolatot.

Elképzelhető, hogy az ügy hátterében az elmúlt napokban komoly botrányt okozó Nelson Piquet-interjú állhat, amelyben rasszista jelzővel illette Lewis Hamiltont és aminek következtében a Forma-1 örökre kitiltotta a háromszoros brazil világbajnokot a paddockból.

A northamptonshire-i rendőrség egyébként extra erőforrásokkal készül a hétvégére, hiszen három nap alatt nagyjából 400 ezer ember látogat ki a Forma-1-es Brit Nagydíj helyszínére.

Büntetéssel kezdheti a hazai futamát Lewis Hamilton


A Forma-1 2019-ben azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ra teljesen karbonsemlegessé teszik a sportágat, ezen küldetésüket pedig nemrégiben újra megerősítették.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Russell: elkapjuk a Red Bullt és a Ferrarit Silverstone-ban
Következő cikk Hamilton az ékszerszabályról: versenyezni fogok!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország