KezdőlapFormula SportFormula 3A 12. helyről nyerte Hauger az F3-asok első osztrák futamát

A 12. helyről nyerte Hauger az F3-asok első osztrák futamát

-

Óriási felzárkózással kezdődött az F3 osztrák versenyhétvégéje, ugyanis Dennis Hauger a 12. helyről rajtolva nyerte az első futamot a Red Bull Ringen. A norvég szerezte meg a pole pozíciót a főfutamra, ezért kellett a 12. helyről indulnia az első, fordított rajtrácsos viadalon.

A futamot Logan Sargeant kezdte az élről, ám rögtön el is vesztette a vezetést, Nannini rajtolta le. A versenyt végig állandó előzések tarkították, az első helyen is sok változás volt. Novalak is jól rajtolt, a harmadik helyen találta magát, miután Caldwellt is megelőzte. Martins pozíciókat bukott, az ötödik helyig esett vissza. Hauger is megalapozta a versenyét egy jó indulással, a hetedik helyen találta magát elég hamar.

Az első helyért a 9. körben indult be igazán a verseny, Sargeant ugyanis visszavette a vezető pozíciót Nanninitól, ám a következő körben ismét történt egy visszaelőzés. Novalak is becsatlakozott kettejük csatájába, volt, hogy ő vette át a vezetést, miközben Hauger már Doohan mellett is elment.

Arthur Leclerc-nek most sem volt jó versenye, kicsúszott a négyes kanyarban a hetedik helyről. Nem sokkal később pedig kihajtott a boxba és véget is ért számára a verseny. Az élen tovább folytatódott a küzdelem, Hauger pedig miután túl volt a Caldwell elleni előzésen is, Sargeant mellett is elment, aki a gumijaival kezdett küzdeni. Novalak és Nannini maradt az első kettő, akik a heves csata közben összeértek a négyes kanyarban, mindketten kicsúsztak, ezzel tálcán kínálva az első helyet Haugernek.

A Prema így kettős győzelmet ünnepelhetett, hiszen Olli Caldwell lett a második, míg Sargeant zárt harmadikként. Victor Martins ezúttal negyedik lett, Crawford pedig ötödik. A további sorrend így nézett ki: Collet, Doohan, Nannini, Iwasa, Smolyar. A fordított rajtrácsos pole-t Jonny Edgar zsebelte be, míg a leggyorsabb körért járó bónusz Hauger markát ütötte, a norvég előnye tehát tovább nőtt összetettben.