Nosztalgia

25 éve történt: Schumacher első ferraris győzelme

Michael Schumacher napra pontosan negyed évszázaddal ezelőtt, 1996. június 2-án aratta első győzelmét a Ferrari versenyzőjeként. A Benettontól kétszeres világbajnokként érkező német még további 70 alkalommal ünnepelhetett az olaszoknál.

Jacques Villeneuve, Williams FW18 Renault leads Michael Schumacher, Ferrari F310 and Jean Alesi, Ben

Jacques Villeneuve, Williams FW18 Renault leads Michael Schumacher, Ferrari F310 and Jean Alesi, Ben

LAT Images

Michael Schumacher és a Ferrari együttműködése örökké az F1 történelmének legdicsőbb fejezetei közt marad. Pontosan 25 évvel ezelőtt, Barcelonában Schumacher történelmi jelentőségű győzelmet aratott, amikor a zuhogó esőben az élre kormányozta a Ferrarit.

A Spanyol Nagydíjat megelőzően Schumacher Monacóban megszerezte első ferraris pole-pozícióját, az akkor 27 éves versenyző azonban az első körben a falba kormányozta autóját. A címvédő Barcelonában a két Williams mögül, a harmadik helyről indulhatott.

Még több F1 hír:

A Williams 1996-ban domináns autónak számított, így Schumachernek az esőre volt szüksége ahhoz, hogy győzelmi esélyei legyenek. A német a rajtot követően négy pozíciót bukott, melyből kettőt gyorsan visszaszerzett.

A harmadik körben a Williamsben ülő Damon Hill az élről pördült ki. Schumacher előtt a Benetton versenyzői, Gerhard Berger és Jean Alesi, valamint a williamses Jacques Villeneuve haladtak.

Schumacher hamar maga mögé utasította Bergert és Alesit, akik az előző évben még a Ferrarit erősítették, és akiket a Benetton az ő pótlására igazolt. Három körrel később a német Villeneuve mellett is elment, ezzel pedig átvette a vezetést.

A hétszeres világbajnok más szintet képviselt azon a napon: sokáig minimum két másodperccel autózott körönként gyorsabban, mint bárki más. Bár a verseny közepe táján technikai hiba miatt aggódott, Schumacher végül csaknem 45 másodpercet vert a második helyen célba érő Jean Alesire.

Az 1996-os barcelonai futam volt Michael Schumacher első ferraris győzelme, amit a 2006-os Kínai Nagydíjjal bezárólag még további 70 követett – és nem utolsó sorban 5 világbajnoki cím.  

Verstappen autóját alaposan kivizsgálták Monaco után 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Russell: Baku az egyik legjobb pályám
Következő cikk Norris: „Baku mindig jó esélyt kínál”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország