csütörtök, március 28, 2024

21 milliárdért épül az új pálya, újabb szponzort veszített a JGR – NASCAR Hírmorzsák

Dátum:

Megosztás:

Átszámítva 21 milliárd forintot öl a NASCAR a Chicagói pálya építésébe, miközben a Joe Gibbs Racing újabb fontos szponzort veszített.

  • A Chicago Business információja szerint a NASCAR 50 millió dollárt (21 milliárd forintot) áldoz a 2023-ban bemutatkozó Chicagói utcai pálya infrastruktúrájának kiépítésére, ugyanakkor az esemény maga több mint 100 millió dollár (42 milliárd forint) bevételt hozhat a szériának, és a városnak.

Hivatalos: 2023-ban a NASCAR Chicago utcáin versenyez majd

- Reklám -

  • A Menards is távozik szponzoráltjával, Brandon Jones-szal egyetemben a Joe Gibbs Racingtől, és követik őt új állomáshelyére a JR Motorsportshoz. Az amerikai barkácsáru-kiskereskedelmi vállalat lesz a 9-es autó főszponzora.
  • A NASCAR ezen a hétvégén fejezi be a 2022-es szezonját, miután a televíziós nézettség tekintetében az idei év előrelépést jelentett nekik. A NASCAR Cup Series bajnokság vasárnapi, Phoenix Raceway-en megrendezésre kerülő közvetítése előtt átlagosan 3,031,000 millió nézőt vonzott az idei szezon eddigi 37 futamán. Ez 4%-os növekedést jelent az előző szezon azonos időszakában mért 2 912 000 nézői átlaghoz képest.
  • Jimmie Johnson volt csapatfőnöke és FOX televízió NASCAR szakértője, Chad Knaus úgy véli, hogy Ross Chastain Martinsville-i szenzációs utolsó körös, falon végcsúszós mozdulata megismétlődhet a hétvégi szezonzárón Phoenixben. „Szerintem Phoenixben abszolút meg lehet csinálni. A pálya alkalmas erre, csak bátorságot kell venned. Ettől függetlenül nem szeretem ezt látni, és abszolút nem tartom biztonságosnak a dolgot.”
  • Új himnusza van a Trackhouse Racingnek. Bár Pitbull a csapat egyik tulajdonosa, mégsem ő, hanem az alakulat egyik szerelője alkotott egy igazán színvonalas Hip-Hop nótát, melynek a címe 99 Prob_1 (utalva arra, hogy a 99-es autóval Daniel Suarez, míg az 1-es autóval Ross Chastain versenyzik). Érdekesség, hogy a klipben csak a Trackhouse Racing csapattagjai szerepelnek, köztük Breanna O’Leary, aki a széria paddockjának egyik női szerelője.
- Reklám -