179 km/órával hajtott 50-es táblánál az F2-es pilóta, kérdéses a sorsa

A belga F2-es versenyző, Amaury Cordeel elvesztette a jogosítványát, miután közúton 179 km/órával hajtott, az pedig kérdéses, hogy milyen további következmények várnak rá.

Amaury Cordeel, Van Amersfoort Racing

Amaury Cordeel, Van Amersfoort Racing

Formula Motorsport Ltd

Amaury Cordeel még 2020 decemberében töltött fel egy videót TikTokra arról, hogy 179 km/órával hajt 50 km/órás sebességkorlátozásnál, a videót később törölte, de így sem úszta meg a tettét.

A belgát ugyanis a bíróság bűnösnek ítélte, amiért 3600 eurót kell fizetnie, emellett pedig 6 hónapra bevonták a jogosítványát. Az egyelőre kérdéses, hogy lesz-e további következménye a tettének, az F2 vezérigazgatója, Bruno Michel azt mondta, nem hagyhatják figyelmen kívül a dolgot.

Még több hír:

Cordeel ügyvédje szerint nincs elég bizonyíték arra, hogy valóban a 20 éves pilóta ült a volán mögött, akinek ekkoriban ráadásul még nem is volt jogosítványa – a belga HNL szerint 450 euróért az interneten vett magának jogsit.

Az mindenesetre nem javította Cordeel esélyeit, hogy az autó az édesapja tulajdonában áll, és már korábban az a vád érte, hogy 185 km/órával száguldott közúton egy Audiban, amiről szintén feltöltött egy videót a TikTokra – ekkor azonban nem büntették meg, mivel azt mondta, nem ő vezetett.

A belga versenyző az idei F2-es szezonban 26 pontot szerezve a 17. pozícióban zárt, jövőre pedig Jack Doohan csapattársa lesz a Virtuosi Racingnél. Az ügy kapcsán fontos megjegyezni, hogy az F1-gyel ellentétben az F2-ben nem kitétel, hogy a pilótáknak rendelkezniük kell érvényes közúti jogosítvánnyal.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Egyre közelebb a Forma-1-hez Charles Leclerc testvére
Következő cikk Három éve a lábát is elveszíthette volna, most a teljes szezonra visszatér a Formula 2-be Correa

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország