KezdőlapFormula 1Surer szerint a Mercedes lemásolja a Red Bullt "és minden jó lesz"

Surer szerint a Mercedes lemásolja a Red Bullt „és minden jó lesz”

-

Marc Surer szerint a Mercedes jövőre le fogja másolni a Red bull sidepod megoldását, így előrébb kerülhetnek.

A 2022-es szabályváltoztatások hajnalán a csapatok két féle irányba indultak el. Valaki a keskenyebb oldaldobozokra szavazott, míg mások a szélesebb koncepció mellett tették le a voksukat. Az Ezüst Nyilak egy harmadik úton indultak el, ám a „zero pod” nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Az egykori versenyző szerint feladják az elvüket a csillagosok, és ők is Bikák megoldására térnek majd át.  Sokan úgy vélték, hogy a zero pod okolható a Mercedes nagymértékű delfinezésért, mivel az oldaldobozok nem tudták megfelelően stabilizálni az autó alsó részét.

Toto Wolff kihangsúlyozta, tudatosan nem változtattak a koncepción a szezon közepén, mivel a mérnökök jó okkal gondolták azt, hogy a megoldás sikeres lesz. Ám az osztrák csapatfőnök nemrég elismerte, nyitottak az új megoldásokra a jövő évi autó tekintetében.

Andy Shovlin hozzátette, még mindig vizsgálják a különböző koncepciókat, és számításaik szerint valóban a Red Bull megoldása a leghatásosabb idén. A brit mérnök továbbá elmondta: a padlólemezt értintő szabályváltoztatások miatt nehéz lesz megmondani, hogy 2023-ban is ez lesz a helyzet.

Ám a svájci ex-versenyző szerint a Mercedes már rég a másolás mellett döntött:

„A Mercedes idén nem épített tökéletes karosszériát. Jövőre egy Red Bull másolatot fognak csinálni, és akkor visszatérnek. Természetesen ez nem azonnal fog bekövetkezni, hiszen felhalmozol némi lemaradást, ha egy új koncepció mentén indulsz el. Ugyanakkor ők nagyon sokat tanultak a pattogás miatt. Ez a tapasztalat nem volt hiábavaló. Úgy vélem jobban kézben tarották a problémát, mint mások.” – magyarázta álláspontját Surer.