Forma-3: Kínos balesettel indult, bajnokavatással zárult a monzai időmérő!

P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Forma-3: Kínos balesettel indult, bajnokavatással zárult a monzai időmérő!

A monzai Forma-3-as futamon a mezőny gyorsan szétszakadt az előzések elkerülése érdekében, aminek eredményeként rövid idő alatt történt egy furcsa baleset: Gray beleütközött Cohen autójába, ezért először piros zászlóval szakították meg a versenyt. Az újraindítás után először Aron, majd Collet került az élre, mielőtt újabb piros zászló jelentkezett, amikor Dufek a kavicságyban ragadt. Később újra zöld zászlóval folytatódott a verseny.
Ezt követően Goethe vett át vezetést, de egy körrel később kisodródott a Lesmo 2-nél és belerohant a falba, ezért ismét piros zászlóval szakították meg az időmérőt. A versenyigazgatóság döntése értelmében nem indult újra a kvalifikáció.
Bortoleto azzal, hogy megakadályozta, hogy Paul Aron szerezze meg a pole-t, megnyugtató előnyre tett szert a bajnoki cím megszerzéséhez. A szezon során Bortoleto dominánsan teljesített, ezért csak idő kérdése volt, mikor biztosítja be a bajnoki címét. Jövőre a tehetséges brazil versenyzőt a Forma-2-ben láthatjuk. Az időmérőn az balesetet szenvedő Goethe szerezte meg a pole-t Collet, Aron, Edgar, Bortoleto és Mini előtt, míg a holnapi sprintversenyt Saucy kezdi az élről, Colovval a mellette, és Barnard és Browning mögöttük. A futam szombaton 9:25-kor indul. A Red Bull tehetséges pilótát igazolt.

Tovább a cikkhez

Forrás: Motosport.com

Kapcsolódó bejegyzések